Sărbătoarea tradițională a Parohiei catolice din Crețoaia în cinstea Sfântului Anton  de Padova a adunat în rugăciune și comuniune fraternă atât credincioși catolici sau ortodocși din sat, cât și pelerini din Râbnița, Stăuceni, Cahul  și Chișinău. În cuvântul său de întâmpinare, pr. Andrei a adresat un salut fratern celor credincioșilor și preoților prezenți și i-a îndemnat la câteva intenții de rugăciune, atât publice cât și private prin mijlocirea Sf. Anton, una dintre ele fiind pentru Preasfințitul Anton, care nu a putut fi prezent dar și pentru sora Antonina care activează în parohie.

 

La invitația pr. Paroh Andrei Dăscălașu, pr. Klaus Kniffki, care a păstorit 18 ani parohia din Stăuceni actualmente activând în Germania, a acceptat să fie prezent la acest eveniment, celebrând Sf. Liturghie și ținând cuvântul de învățătură evanghelică. De asemenea au concelebrat 11 preoți din Chișinău, Bălți, Ungheni, Sloboda-Rașcov, Stârcea, Bender și Stăuceni.

 

Predica pr. Klaus (în limba cea frumoasă, cum denumește dânsul l. Română) a fost de fapt o invitație însoțită de  exemple concrete din viața Sf. Anton, la a urma drumul de credință vie pe care l-am început fiecare la botez.

 

 

La sfârșitul Sf. Liturghii a avut loc și binecuvântarea specială cu moaștele Sf. Anton a copiilor prezenți în număr mare în biserică, precum și al crinilor, simbol al curăției sufletești.

 

După Sf. Liturghie, în piața Centrului social, copiii din grădinița parohială  au interpretat o scurtă scenetă, după care formația ”3 frați” i-a încântat pe cei prezenți cu un repertoriu de muzică populară. Bineînțeles a urmat agapa fraternă tradițională. Mulțumim lui Dumnezeu că avem un astfel de protector ca Sf. Anton, căci peste o zi ne-a trimis și răspunsul la o intenție publică la care ne-am rugat cu toții: o ploaie, bună, curată și binecuvântată.

Sf. Antoane, roagă-te pentru noi și în continuare!

Dima T.