”Lăsați pe copii să vină la mine”, acesta a fost motto-ul Zilei diecezane a copilului 2016, care s-a desfășurat sâmbătă 28 mai la Crețoaia. Cei 300 de copii și animatori din 13 parohii ale Diecezei (Sloboda-Rașcov, Rașcov, Râbnița, Tiraspol, Bender, Chișinău, Stăuceni, Orhei, Grigorăuca, Bălți și Stârcea) au început să sosească de dimineață, fiind întâmpinați de o adevărată armată de copii și mai ales organizatori mobilizați din Parohia ”Sf. Anton de Padova” din Crețoaia.

 

După o mică gustare a urmat Sf. Liturghie, prezidată de Preasfințitul Anton alături de 13 preoți. A fost un moment de comuniune și bucurie mai rar întâlnit, animat de copiii din Crețoaia și de copiii părinților care fac parte din Mișcarea Neocatecumenală.

 

A doua parte a întâlnirii copiilor a avut la Casa de cultură a comunei Țânțăreni, cu aportul administrației locale și al celor 20 animatori din Crețoaia, organizați în anumite module organizatorice, de la cel sanitar până la cel de securitate și asistență. A urmat prânzul, apoi concursuri, jocuri iar prezența clovnilor a produs un entuziasm general.

 

La sfârșit în sala de spectacole, Teatrul de copii Licurici din Chișinău a prezentat piesa ”Elefantul curios”, după care a urmat înghețata de fiecare zi, dansuri și mulțumirile pe care organizatorii principali ai întâlnirii conduși de pr. Andrei Dăscălașu au adresat mesajul de salut și de mulțumire.

 

 

A.D.