Știrea apărută ieri despre spitalizarea Papei Francisc pentru o intervenție chirurgicală i-a îngrijorat în mod inevitabil pe credincioșii catolici din întreaga lume, mereu atenți la figura Sfântului Părinte și, mai ales, la starea sa de sănătate.

Pe de altă parte, informațiile furnizate de medici ieri seară, potrivit cărora operația, realizată într-un spital din Roma, a decurs cu succes, au fost întâmpinate cu bucurie de credincioșii din cele patru colțuri ale lumii.

A fost o intervenție necesară și planificată din timp, iar Papa Francisc, după perioada de recuperare, își va putea relua în siguranță activitățile.

„Veștile referitoare la sănătatea papei – a spus episcopul de Chișinău – ne îndeamnă la rugăciune și la gesturi de apropiere față de cel care este îndrumătorul spiritual al întregii Biserici Catolice și, evident, îi dorim însănătoșire rapidă”.

„Suntem întotdeauna alături de Sfântul Părinte și îi rămânem fideli – a continuat episcopul –, simțind datoria de a-l însoți întotdeauna cu rugăciunea noastră, mai ales în momentele în care sănătatea sa este pusă la încercare”.

Fie ca iubirea întregii Biserici Catolice din Moldova să ajungă la Papa Francisc, precum și dorința unei recuperări rapide.

C. L.

Imagine: Spitalul „Agostino Gemelli” din Roma, unde a fost internat papa Francisc.