Credincioșii au au avut în sfârșit parte de bucuria de a participa la liturghie împreună, chiar dacă în afara bisericii, așa cum au indicat autoritățile. A fost plăcut de văzut entuziasmul preoților, dedicați pregătirii a tot ceea ce este necesar pentru a celebra sfânta Liturghie împreună cu comunitatea, după aproape două luni de detașare și distanță.
 
Există încă reguli care trebuie respectate, cum ar fi distanța de doi metri față de credincioși, utilizarea mâștilor și igienizarea, dar aceste dispoziții cu siguranță nu vor înlătura bucuria de a se ruga împreună, de a asculta cuvântul lui Dumnezeu și de a primi darul Euharistiei.
 
 
Prin urmare, parohiile Diecezei din decanatele de centru și nord au început să celebreze liturghia împreună cu comunitatea. „Acesta este un început bun – a comentat unul din parohi – pentru că acum a fost necesar să reluăm calea comunității și mai ales să-i întâlnim pe credincioși”.
 
 
Episcopul Anton Coșa a salutat vestea, expediind o scrisoare tuturor preoților și oferindu-le indicații precise despre cum să procedeze. „Toți am așteptat acest moment – a spus episcopul – inlusiv pentru că am văzut suferința preoților și, de asemenea, incertitudinea credincioșilor, care au ratat întâlnirile duminicale”.
 
„Cu siguranță, trebuie să fim precauți – a comentat episcopul – și i-am rugat pe toți preoții să respecte și să facă respectate regulile, pentru că noi trebuie să oferim întotdeauna un bun exemplu. În plus, distanțele și protecțiile cu siguranță nu vor fi un obstacol în calea unei frumoase celebrări a Sfintei Liturghii”.
 
 
Acum va trebui să așteptăm prevederile ulterioare, în speranța că mai devreme sau mai târziu putem reveni la celebrarea în interiorul bisericilor. Deocamdată, acesta este deja un început bun pentru a reveni la normal și, în cele din urmă, în toate parohiile a răsunat cântarea Aleluia, care a lipsit anterior din cauza imposibilității de a sărbători Paștele cu credincioșii.