Episcopul Anton Coșa a dorit să-și sărbătorească ziua de naștere prezidând sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină”, avându-i alături pe preoți, persoane consacrate, angajații Curiei, prieteni și credincioși.
 
Întâmpinând credincioșii la începutul Liturghiei, episcopul a amintit despre darul vieții: „Prin celebrarea Euharistiei, astăzi, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul vieții pe care l-am primit de la el acum mai bine de șase decenii în urmă, să-i mulțumesc pentru toate harurile și bucuriile, pentru slujirea pe care mi-a încredințat-o și pe care, fără el, nu aș fi putut să o duc înainte”.
 
PS Anton a ținut să le mulțumească tuturor celor care, în diferite moduri, fac parte din viața sa: „Gândul meu de mulțumire se îndreaptă și către preasfânta Fecioară Maria, Mama noastră cerească, la fel ca și spre părinții mei, spre frații și surorile mele, spre confrații mei întru preoție, ca și spre voi toți, persoanele consacrate și credincioșii acestei dieceze, pentru că simt zi de zi puterea care izvorăște din rugăciunile pe care le ridicați spre Dumnezeu pentru mine. Și aceste rugăciuni sunt cadoul cel mai de preț pe care-l primesc din partea voastră, nu numai azi, dar zi de zi”.
 
„ Celebrând alături de voi toți această liturghie, - a continuat păstorul Bisericii Catolice din Moldova - pe lângă mulțumirea pe care i-o aduc lui Dumnezeu cel atotputernic, îl rog să-mi stea alături și pe mai departe, cu harul și binecuvântarea lui, pentru ca să pot merge înaintea poporului său, încredințat mie, și să-l duc spre mântuire, spre împărăția cerească”.
 
La sfârșitul Liturghiei, episcopul i-a întâmpinat pe toți cei prezenți în sala parohială, primind urările din partea Mons. Cesare Lodeserto, vicar general, în numele întregii noastre Biserici locale. Episcopul a mulțumit încă o dată pentru amabilitatea și considerația primită, amintindu-i pe cei prezenți și pe cei absenți.
 
Cântecul și bucuria de a fi împreună au însuflețit acest moment de comuniune fraternă în jurul episcopului, în ziua sa de naștere.

C. L.

Galerie foto