În imagine este bine indicat cum este posibil să ne rugăm de acasă și să urmărim liturghia în transmisiune directă. Casa, este un loc, în această perioadă dificilă, în care toți trebuie să ne preocupăm pentru binele tuturor, este mica biserică domestică, unde există și timp pentru rugăciune, Sfânta Liturghie și dialog cu preotul paroh.

Papa Francisc în ultimele zile a spus că „trebuie să rămânem uniți” și tocmai rugăciunea trăită acasă și la care participăm prin intermediul instrumentelor tehnologice, ne permite să experimentăm cu adevărat unitatea, în ciuda distanței.

Citiți cu atenție ce este scris în această imagine, împărtășiți-o copiilor voștri, faceți din toate acestea o regulă de viață pentru o bună cale de credință.

De asemenea, trebuie să ne amintim că stând în casă și neputând merge la biserică, se poate săvârși „împărtășania spirituală”, care poate fi precedată de „cererea de iertare a păcatelor” sau mai bine cunoscută sub numele de „contriție perfectă”.

Catehismul Bisericii Catolice explică foarte bine care este contriția perfectă: „Între actele penitentului, contriția ocupă primul loc. Este durerea sufletului pentru păcatul săvârșit, însoțită de intenția de a nu mai păcătui în viitor” (n.1451). Catehismul continuă: „Când vine din dragostea lui Dumnezeu iubită mai presus de toate, contriția este numită perfectă. Această contriție iartă defectele veniale; ea obține și iertarea păcatelor muritoare, dacă aceasta implică o rezoluție fermă de a recurge la confesiunea sacramentală cât mai curând posibil (n.1452).

La fel de importantă este „împărtășania spirituală”, așa cum amintește Catehismul Bisericii Catolice: este dorința arzătoare de a primi Euharistia, când nu există posibilitatea ca acest lucru să se întâmple, tocmai prin participarea la Sfânta Liturghie de acasă. Atunci, cu credință va fi necesar să spunem: „Isuse, vino în inima mea”.