Raportul care va fi prezentat de Mons. Cesare Lodeserto va viza noul Directoriu pentru cateheză, publicat la sfârșitul lunii iunie.

Prezentarea se referă la unele aspecte ale textului despre cateheză și în special la cele de interes deosebit pentru Dieceza de Chișinău, existând capitole care implică mai multe alte biserici locale.

Prezentarea ne invită să reflectăm asupra importanței catehumenatului, asupra diferenței care există între cateheză și evanghelizare, despre primatul proclamării lui Cristos lumii, precum și despre instrumentul digital pentru a ajunge cât mai departe și a fi din ce în ce mai mult o biserică ce iese în lume.

Mai mult, va fi analizată cateheza în parohie și ce rol are familia în calea formării copiilor.

Acestea sunt subiecte foarte actuale parohi, care sunt îndemnați să facă noi alegeri în ceea ce privește cateheza, ceea ce nu înseamnă doar pregătirea pentru sacramente, ci și o permanentă  pe calea lui Dumnezeu, care cheamă pe fiecare om la mântuire.

Mons. Cesare Lodeserto a concluzionat: „Directoriul nu oferă soluții, ci ne invită să luăm în considerare câteva puncte fixe pentru a schimba ceva în modul de a face cateheză, pentru că niciunul dintre noi nu poate pretinde că avem cel mai bun model, deoarece evoluția timpurilor și culturile în continuă schimbare pun mereu la îndoială alegerile noastre, iar noi, ca păstori ai turmei, trebuie să avem înțelepciunea pentru a înțelege vremurile și a face alegerile corecte”.