Marți, 25 august, va fi important raportul Pr. Pavlo Basystyi, membru al Tribunalul bisericesc din Ucraina, care va prezenta capitolul opt al textului Amoris Laetitia a Papei Francisc.
 
Acest capitol tratează într-un mod particular atitudinea Bisericii față de situațiile matrimoniale dificile compromise de separare.
 
Papa Francisc le cere păstorilor să aibă o atitudine de milă și însoțire, fără a aduce atingere întocmirii Sacramentului.
 
Din păcate, există multe situații ale familiilor catolice care trăiesc aceste greutăți și parohii, lucrători ai milosteniei, vor putea să-i însoțească într-o cale de credință.
 
Cine este Pr. Pavlo Basystyi?
 
Pr. Pavel Basisty s-a născut pe 12 decembrie 1979 în Khmelnitsky. După absolvirea liceului, a intrat în Seminarul Teologic al Duhului Sfânt din orașul Gorodok, regiunea Khmelnitsky. A fost hirotonit presbiter în 2005 în orașul Kameneț-Podolsk. Din 2007 a studiat la Universitatea Pontificală Laterană, unde în 2014 și-a apărat doctoratul în drept canonic. Începând cu vara lui 2015, a fost numit cancelar al curiei Diecezei de Kameneț-Podolsk și profesor de drept canonic. În 2014-2017, a fost apărătorul legământului conjugal, iar în 2016 și 2017, judecător la Tribunalul episcopal. În 2018, a fost numit promotor al justiției, iar de la sfârșitul anului 2019, coordonator diecezan pentru protecția minorilor.