Cu ocazia recitării Angelus-ului duminical, Sfântul Părinte a amintit cu tărie necesitatea de a ne ruga împreună ca și creștini din întreaga lume, în fața acestui fenomen care a implicat acum aproape toate țările.

Prin urmare, Papa Francisc a cerut să împărtășim cu el două momente de rugăciune.
Primul moment este apelul către „toți Capii Bisericilor și către toți conducătorii Comunităților creștine, pentru ca împreună, toți creștinii de diferite confesiuni, să îl invocăm pe cel Preaînalt, pe Dumnezeu cel atotputernic, recitând concomitent rugăciunea domnească, Tatăl Nostru, miercuri, 25 martie, la ora 12:00 am.”

Al doilea moment puternic pe care l-a indicat Sfântul Părinte este rugăciunea de vineri, 27 martie, rugăciune care va fi condusă de Suveranul Pontif și, în cadrul căreia se va oferi binecuvântarea specială Urbi et Orbi, în piața Sfântul Petru, în ciuda lipsei credincioșilor: „Vinerea viitoare, 27 martie, la ora 18:00, voi prezida un moment de rugăciune în Piața Sfântul Petru, fără participarea credincioșilor. Încă de acum invit toată lumea să participe spiritual prin intermediul mijloacelor de comunicare. Vom asculta și medita Cuvântul lui Dumnezeu, ne vom ridica împreună cererile noastre, vom adora Preasfântul Sacrament, cu care, la final, voi da Binecuvântarea Urbi et Orbi, eveniment în urma căruia se poate dobândi indulgența plenară.”

În încheierea rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte a amintit de valoarea apropierii, ca de un angajament pentru toată lumea în acest moment de suferință: „Vrem să răspundem pandemiei virusului cu universalitatea rugăciunii, a compasiunii și a tandreței. Rămânem uniți. Să ne facem simțită apropierea noastră față de persoanele singure și încercate mai mult în aceste clipe”.