Congregaţia Preoţilor Preasfintei Inimi a lui Isus, a sărbătorit sâmbătă 26 martie, 20 de ani de prezenţă pe teritoriul Republicii Moldova, mai concret, în regiunea transnistreană. La acest eveniment au participat oaspeţi din toată Dieceza în frunte cu PS. Anton Coşa şi Vicarul General Monsenior Benone Farcaş.
 
Primul preot care a pus bazele prezenţei acestei Congregaţii în Moldova este părintele Henryk Soroka,  care actualmente activează în parohia Slovoda Raşcov. În prezent sunt un număr de şapte preoţi, membri ai acestei Congregaţii care lucrează în Dieceza de Chişinău. Ei sunt: pr. Henryk Soroka, pr. Januś Marcin, pr. Piotr Kuszman, pr. Tadeusz Magierowski, pr. Vladimir Belokoni, pr. Zdisław Smiertka, pr. Ruslan Pogrebnîi. Rodnicia muncii pastorale a acestei Congregaţii se poate vedea şi în faptul că doi dintre preoţi lor, un diacon şi doi seminarişti sunt din Moldova.
 
În cadrul programului stabilit pentru această sărbătoare a fost şi un moment rezervat prezentării parohiilor unde activează preoţii din această Congregaţie a Presfintei Inimi a lui Isus, făcută de către laici, enoriaşi ai acestor parohii: Sloboda - Raşcov, Raşcov, Rîbniţa, Bender, Tiraspol.
 
Sărbătoarea a fost consfinţită prin celebrarea unei Sfinte Liturghii solemne, în cadrul căreia s-au adus laude şi mulţumiri bunului Dumnezeu pentru acest dar oferit Diecezei de Chişinău.
 
A fost semnat şi un Acord între Episcopia de Chişinău şi Provincia Congregaţiei Preoţilor Preasfintei Inimi lui Isus, reprezentată de Superiorul Provincial - Pr. Artur Sanetki, referitor la activitatea socială şi spirituală. 
 
Pentru organizarea activităţilor cu caracter social şi umanitar va fi organizată o fundaţie special, după exemplul altor institutii diecezane asemănătoare.
 
LA MULTI ANI! Dumnezeu să vă binecuvânteze!