La data de 29 iunie a avut loc deschiderea Porții Sfinte și consacrarea altarului din Petropavlovca. Au fost prezenți: episcopul Anton Cosa, preoți ai Diecezei, credincioși din Petropavlovca, credincioși din Grigorăuca,  cât si pelerini din Bălti, Stârcea si Orhei. La aceasta mare sărbătoare, a fost prezent și primarul locului Anatol Hajesvchi, singurul primar catolic din Moldova. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Episcopul Anton Cosa a fost întâmpinat de paroh, apoi de doi copii, care după ce i-au urat un bun venit din inima, i-au oferit un buchet de flori, pâinea si sarea, conform tradiției din Moldova.

 

Episcopul apoi i-a salutat cordial și personal pe toți credincioșii prezenți, după care i-a invitat pe toți să participe cu bucurie si evlavie la deschiderea Porții Sfinte, la comuniunea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia, s-a desfășurat cel mai important eveniment: consacrarea noului altar din piatră. În timpul predicii, episcopul a reamintit faptul că atunci când a fost sfințită biserica actuală, nu exista un altar din piatră, potrivit normelor liturgice ordinare. Trebuie menționat faptul ca biserica a trecut prin multe transformări și-i mulțumim lui Dumnezeu pentru aceasta.

 

 

Și credincioșii din Petropavlovca au avut aportul lor pentru restaurarea, ornamentarea si vopsirea Bisericii. Surorile din Parohie, au contribuit si ele ca aceasta sărbătoare sa fie frumoasă. Fiecare dintre noi a slujit cu dărnicie, fie in biserică, fie în bucătărie, ca acest eveniment sa rămână în memoria colectivă. Mulțumim lui Dumnezeu încă o dată pentru aceste eveniment important si frumos petrecut în Petropavlovca, iar Dumnezeu sa ne binecuvânteze pe toți prin mijlocirea sfinților Petru si Paul.

Pr. Daniel Medveș