S-a încheiat și a doua zi de activitate a cursurilor de formare permanentă pentru cler.
 
Spre deosebire de ziua precedentă, preoții nu au participat online, ci s-au regăsit în cele trei decanate ale Diecezei: Decanatul de Nord la Bălți, Decanatul de Centru la Chișinău și Decanatul de Transnistria la Tiraspol.
 
 
Lucrările au început cu raportul Pr. Pavlo Basystyi din Ucraina, care, specialist în materie de căsătorie și drept canonic, a prezentat capitolul al optulea al exortației apostolice post-sinodale Amoris Laetitia, unde se face referire în special la pastorația familiilor neregulate.
 
Cu siguranță, prezentarea a fost de un deosebit interes, deoarece parohii se ciocnesc cu multe situații care apar în rândul credincioșilor. Era important de abordat de această dată, pentru a avea și câteva indicații pastorale.
 
La sfârșitul primului raport al zilei a început lucrul în grupuri, al căror raport a fost prezentat după prânz.
 
După amiază s-a trecut la al doilea subiect: cateheza.
 
Trei preoți, reprezentând cele trei decanate, au relatat situația catehezei în parohii și s-a dovedit a fi o activitate foarte interesantă, precum și un subiect de reflecție pentru viitor.
 
Ziua a doua a fost una foarte pozitivă, luând în considerare și angajamentul preoților și dorința clară de a obține cel mai mare beneficiu din acest timp dedicat formării.