La 18 iunie 2021, Consiliul Conferințelor Episcopale Europene a organizat întâlnirea ofițerilor de presă și a purtătorilor de cuvânt ai conferințelor episcopale și diecezelor supuse direct Sfântului Scaun din toată Europa. Evenimentul a avut loc pe platforma Zoom, din cauza pandemiei, care limitează încă posibilitatea de a călătorii și întâlnirile publice.
 
Tema întâlnirii a fost: „Pandemia și comunicarea eclezială: noi provocări pastorale”.
 
Lucrările au fost deschise de Pr. Martin Michalíček, secretar general al CCEE, și Pr. Antonio Ammirati, secretar general adjunct și purtător de cuvânt al CCEE. Au urmat intervențiile dr. Vania De Luca, pe tema „În prima linie în timpul pandemiei. Rolul delicat al informației”, și dr. Andrea Monda, directorul L'Osservatore Romano, pe tema „Comunicarea cu Francisc. Gesturi simbolice și viața de zi cu zi”.
 
În a doua parte a întâlnirii a avut loc o masă rotundă cu tema „Mediul digital și noi forme de prezență”, moderată de dna Monika Klimentová din partea Conferinței Episcopale a Republicii Cehe, cu prezența dnei Shona Cahill (Jesuit YAM - Londra), Simona Juračková (Caritas Republica Cehă) și Pr. Kornél Fábry, secretar general al Congresului euharistic care va avea loc la Budapesta în perioada 5-12 septembrie.
 
Ultimul a prezentat programul Congresului euharistic și a explicat și modalitățile de prezență.
 
Lucrările au fost încheiate de Mons. Nuno Brás, episcop de Funchal și șef al Secției pentru Comunicații Sociale a CCEE.
 
Mons. Cesare Lodeserto, care a reprezentat Dieceza de Chișinău, a subliniat „importanța acestor întâlniri, în special pentru schimbul de experiență. Cu siguranță Biserica Catolică din Moldova este o realitate mică, dar reușește totuși să exprime forme simple și actualizate de comunicare. Totul poate fi întotdeauna îmbunătățit, cu angajamentul tuturor și o înțelegere a valorii pe care comunicarea o are astăzi”.

C. L.