În perioada 24 – 26 august, preoții și persoanele consacrate din Dieceza de Chișinău vor fi implicați într-o activitate de formare și actualizare, utilă pentru aprofundarea unor subiecte, în special de natură pastorală.
 
Subiectele tratate vor fi următoarele: Sacramentul Căsătoriei și noul Directoriu pentru Cateheză. Vor avea loc patru prezentări, cu următorii vorbitori: Mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, Pr. Antonio Sozzo (Președintele Tribunalului bisericesc al diecezei), Pr. Pavlo Basystyi (Ucraina) și Mons. Cesare Lodeserto, vicar general.
 
În plus, sunt planificate trei intervenții, care vor analiza modul de desfășurare a activității catehetice în Dieceza de Chișinău, iar părinții Stanislav Obreja, Vasili Cohanovschi și Pr. Ruslan Pogrebnoi vor lua cuvântul. La sfârșitul fiecărui raport este de asemenea prevăzut lucrul în grup.
 
Actualizarea va fi realizată online, chiar dacă preoții se vor întâlni în grupuri în cele trei decanate ale diecezei. Episcopul va deschide întâlnirea cu o introducere, amintind importanța formării continue pentru clerici și invitându-i să poată extrage din acest eveniment perspectivele corecte pentru continuarea căii pastorale.
 
Familia și cateheza sunt două obiective fundamentale în viața unei parohii, iar actualul program pastoral al Diecezei deja acordă o atenție sporită familiei, ca loc primar al formării creștine, ca răspuns la Magisteriul care indică familia în calitate de „biserică domestică”.
 
În același timp, cateheza reprezintă momentul vestirii mesajului lui Cristos, în primul rând în pregătirea sacramentelor, apoi având o cateheză permanentă care îl însoțește pe credincios în călătoria sa existențială.
 
C.L.