Luna octombrie este o lună dedicată reflecției și rugăciunii pentru misiuni. În această lună, toate parohiile sunt îndemnate în mod special să se roage pentru misionarii care dau mărturie în lume despre Evanghelia lui Isus, pentru ca alții să se apropie și să creadă în Isus, Fiul lui Dumnezeu! 
 
Oficiul Misionar Diecezan, condus de Pr. Daniel Medveș, a expediat tuturor parohiilor materialele necesare pentru celebrarea lunii misionare, mulțumită și directorului Operelor Pontificale Misionare din România Și Republica Moldova, Pr. Eugen Blaj.
 
În duminica în care este celebrată „Ziua Mondială a Misiunilor”, parohiile sunt chemate să promoveze inițiative și colecte pentru a susține munca prețioasă a tuturor preoților, a persoanelor consacrate, dar și a laicilor, angajați în toate colțurile lumii în proclamarea Cuvântului, în promovarea umană și în angajamentul pentru apărarea vieții și a demnității umane. Într-adevăr, toate resursele colectate sunt destinate Operelor Misionare Pontificale.
 
Papa Francisc a transmis cu ceva timp în urmă mesajul său pentru această zi, folosind ca referință următorul verset din Noul Testament: „Îmi veţi fi martori” (Fap 1,8).
 
Episcopul Anton Coșa va celebra Ziua Mondială a Misiunilor în comunitatea parohială din Bălți, unde va întreprinde vizita pastorală, care începe în aceeași zi în întreaga dieceză.

C. L.