Pe 18 mai, ziua în care întreaga Biserică sărbătorește centenarul nașterii sfântului Ioan Paul al II-lea, și în Dieceza de Chișinău au avut loc mai multe evenimente comemorative. Duminică, Preasfințitul Anton Coșa a prezidat sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină”, împreună cu credincioșii de origine poloneză, inclusiv Excelența Sa Bartłomiej Zdaniuk, ambasador al Poloniei în Republica Moldova.
 
 
Luni, 18 mai, ambasadorul Poloniei a mers la sediul Fundației „Ioan Paul II” din Chișinău, pentru a depune un buchet de flori în fața plăcii comemorative instalată în cinstea Sfântului Papă.
 
 
Un alt eveniment important a zilei a fost celebrarea sfintei Liturghii în biserica din Sculeni, care îl în calitate de patron pe sfântului Ioan Paul al II-lea și a fost consacrată de Episcopul Anton Coșa în 2016.
 
Preoții din Decanatul de Nord s-au întâlnit pentru sărbătoare, iar Pr. Krzysztof Płonka, parohul din Ungheni, a vorbit despre evenimentul centenar.
 
Amintirea sfântului Ioan Paul al II-lea este foarte vie în Republica Moldova, din mai multe motive care au marcat istoria Diecezei. Iar amintirea este însoțită de rugăciune și invocare a protecției.
 
C. L.