Întreaga Dieceză de Chișinău este implicată în inițiativa de „24 de ore pentru Domnul” care are loc vineri și sâmbătă, 20-21 martie, un eveniment important în perioada Postului Mare, dorit de Papa Francisc.

Evenimentul a început vineri 20 martie, la ora 21.00, și va continua până sâmbătă, 21 martie, ora 21.00. Pe parcursul celor 24 de ore, în întregime dedicate Domnului, episcopul, preoții și persoanele consacrate se vor alterna în perioade de în fața lui Isus Euharisticul.

Tematica acestui timp de rugăciune va fi secvența evanghelică în care Isus îi adresează aceste cuvinte unei femei păcătoase: „Păcatele ţi-au fost iertate” (Lc 7:48), cu trimitere la fragmentul din Evanghelia după sfântul Luca, capitolul 7, versetele 36-50.

Acest timp de rugăciune va fi dedicat tuturor celor implicați în însănătoșirea spirituală și trupească a Moldovei și pentru restul lumii, care se confruntă cu o situație dramatică.

Acasă, credincioșii se pot alătura rugăciunii, recitând  Sfântul Rozariu, în comuniune cu Episcopul și cu Biserica Catolică din Chișinău.
Publicat în categoria Ştiri pe 20 martie 2020.