Astăzi, 9 iunie, au început lucrările forumului organizat de către Dicasteriul pentru Laici, Familie și Viață, cu tema: „La ce etapă suntem cu exortația Amoris Laetitia? Strategii pentru aplicarea pastorală a extortației Papei Francisc”.
 
Evenimentul, desfășurat pe platforma Zoom, îi va vedea pe toți participanții implicați în studiu și reflecție până sâmbătă, 12 iunie. Mai mult, forumul are o dimensiune internațională, deoarece participă delegați din întreaga lume, inclusiv Biserica Catolică din Moldova, care este reprezentată de Mons. Cesare Lodeserto.
 
Subiectele abordate sunt inspirate din textul exortației apostolice Amoris Laetitia, și pe parcursul lucrărilor sunt prezentate diferite experiențe de aplicare a acestui document al Magisteriului papal.
 
În prima zi a activității forumului, cardinalul Kevin Farrell, prefectul Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață, a deschis lucrările, prezentând participanților un mesaj video al Sfântului Părinte. În discursul său, Papa Francisc a invitat participanții la o mai mare conștientizare a rolului Bisericii în lume, pentru apărarea familiei, protecția copiilor și protecția vieții. Papa Francisc a vorbit în mod explicit despre „responsabilitatea pastorală” în viața comunităților.
 
După cuvintele Papei, au fost introduse următoarele subiecte: Unde suntem cu Amoris Laetitia? și Catecumenatul căsătoriei, cu intervențiile Pr. Alexandre Awi Mello și a dr. Gabriella Gambino, acesta din urmă subsecretar al Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.
 
În zilele următoare se va discuta despre formarea, educarea, natura misionară și spiritualitatea familiei. La încheierea lucrărilor, va fi prezentat Anul Amoris Laetitia, programat pentru 2021-2022.

C. L.