Pr. Giuseppe Pellizzari este noul preot, membru al familiei călugărești a salezienilor, care a sosit zilele acestea în Dieceza de Chișinău.
 
De origine italiană, din provincia Udine, este preot din 11 noiembrie 1978. Absolvent de limbi străine, a predat timp de câțiva ani și apoi a îndeplinit misiunea de preot-operator în fabricile italiene. Timp de mulți ani a lucrat, de asemenea, în comunități, pentru ajutorarea dependenților de droguri.
 
În 1991, a acceptat o misiune în Rusia, într-o operă încredințată de Rectorul Major provinciei saleziene din Veneția. Apoi a lucrat pentru realizarea acestei noi realități saleziene în Rusia.
 
În 2005 a fost transferat în Germania, la Wurzburg, iar apoi s-a întors la Roma, de unde a venit, pentru a fi numit inspector pentru Rusia și țările învecinate. Apoi s-a întors la Roma.
 
Cunoaște limba rusă și alte limbi europene și are o bună experiență în lucrul cu tinerii.
 
El a acceptat cu bucurie să se întoarcă în țările din est și unde se vorbește și limba rusă, cum ar fi Moldova.
 
Deoarece salezienii administrează deja de Parohia Crețoaia, Pr. Giusepp va fi însărcinat de episcop să îndeplinească slujirea de vicar parohial în această comunitate, ajutându-l pe Pr. Andrea Ballan.
 
Astfel, comunitatea saleziană va fi formată din cinci preoți și un călugăr: Pr. Andrea Ballan, Pr. Sergio Bergamin, Pr. Gianfranco Coffele, Pr. Fabrizio Iacuzzi, Corrado Camparmo și Pr. Giuseppe Pellizzari.
 
Dieceza îl salută pe noul preot și îl primește cu bucurie, dorindu-i o rodnică slujire preoțească în țara noastră.

C. L.