Pe 24 iunie, Preasfințitul Anton Coșa va sărbători cel de-al treizecilea an al preoției, chiar dacă, de fapt, aniversarea va avea loc în ziua următoare, 25 iunie. Preoții, persoanele consacrate și credincioșii se vor întâlni luni, 24 iunie, la o sfântă liturghie în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, începând cu ora 10.00, prezidată de Preasfințitul Anton, iar predica va fi rostită de Mons. Cesare Lodeserto, Vicar General al diecezei.

Preasfințitul Anton a fost hirotonit preot la 25 iunie 1989, în Catedrala din Iași, în cadrul unei celebrări prezidate de Mons. Ioan Robu, actualul arhiepiscop-mitropolit de București. După un an și șase luni de slujire pastorală în Dieceza de Iași, a fost trimis de Mons. Petru Gherghel, actualul Episcop de Iași, în Republica Moldova. La 6 ianuarie 2000 a fost consacrat episcop de Sf. Ioan Paul al II-lea.

Către Excelenţa Sa, Mons. Anton Coşa, se îndreaptă mulţumirea Diecezei de Chişinău pentru că şi-a dedicat cei mai frumoşi ani ai tinereţei sale preoţeşti spre binele comunităţii moldave, bucurându+se în timp de roadele unei vieţi noi ale unei Biserici aflate încă la începutul drumului ei.

Mihail Țurcanu