Cu ocazia zilei de naștere a episcopului Anton Coșa, întreg clerul, persoanele consacrate, laicii și întreaga dieceză își îndreaptă gândurile spre păstorul Bisericii Catolice din Moldova, în semn de recunoștință pentru darul slujirii sale, dorindu-i prosperitate și bucurie în anii care vor urma.
 
Această aniversare, pe care întreaga dieceză o sărbătorește alături de iubitul său păstor, este și un prilej de a adresa gânduri de recunoștință pentru drumul pastoral pe care Biserica Catolică din Moldova îl parcurge, în pofida dificultăților vremurilor actuale.
 
Anul trecut am sărbătorit încă sub pericolul pandemiei. În acest an, războiul este un motiv de teamă și suferință pentru toată lumea.
 
În pofida acestor evenimente, în inimile noastre, ale tuturor, există bucuria de a fi pe drum, călăuziți de un păstor care ne-a oferit în această perioadă două obiective fundamentale cu care marcăm pașii vieții ecleziale: metoda sinodală a dialogului și a ascultării și convertirea pastorală parohială.
 
Darul comunității diecezane către episcopul nostru este acela de fidelitate față de Biserică și învățăturile ei, astfel încât să putem merge mai departe împreună cât timp bunul Dumnezeu va dori.
 
La Mulți Ani și cele mai calde urări.

C. L.