Joi 3 septembrie, la sediul Curiei episcopale din St. Gallo (Elveția), mons. Cesare Lodeserto, vicar episcopal al Diecezei de Chișinău s-a întâlnit cu pr. Josef Rosenast, vicar general al episcopiei elvețiene, unde se află de fapt și sediul secretariatului Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa.

 

Întâlnirea dintre cei doi preoți a constituit de fapt punctul de plecare al unui semn de fraternitate și solidaritate în favoarea susținerii celor 28 de preoți care activează în Dieceza de Chișinău, în contextul  diminuării ajutorului financiar necesar slujirii social-pastorale   pe care aceștia o desfășoară în Dieceza de Chișinău, primit până acum de la diferite organizații de caritate. Astfel s-au pus bazele unui proiect de ajutor din partea preoților din Dieceza de San Gallo pentru confrații lor preoți din Dieceza de Chișinău.

”Împărtășirea fraternă din partea preoților din Dieceza de St. Gallo demonstrează acea solidaritate concretă, făcută nu doar prin cuvinte dar și cu fapte, pentru susținerea celor care au decis să-l slujească pe Cristos prezent în persoana celor mai nevoiași. Este un gest de speranță în favoarea preoților din Moldova, care nu se reduce doar la aspectul economic, dar arată și apropierea, interesul și compasiunea inter-europeană. Europa poate arăta și așa!” mai precizează comunicatul postat pe situl CCEE.

La rândul său, pr. Josef Rosenast a descris întâlnirea amintind că ”un preot care adoptă un confrate de-al său aflat în nevoie și îl ajută în viața sa de zi cu zi în mod concret, face un gest al Milostivirii, pe care preoții trebuie să îl facă primii la începutul Jubileului Milostivirii”.