În timpul apropiat, Pr. Gabriel Cochiorca și Pr. Massimiliano Mazzotta vor deveni parte a comunității preoțești a Diecezei de Chișinău.

Pr. Gabriel Cochiorca este originar din Dieceza de Iași (România) și este cunoscut deja în comunitatea moldavă pentru că și-a desfășurat aici pregătirea pastorală, iar prin hirotonirea preoțească din 23 iunie curent, în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, va fi încardinat definitiv în Dieceza de Chișinău.  Încheindu-și studiile teologice la Seminarul din Iași, Pr. Gabriel a dat dovadă de o bună pregătire.

În schimb, Pr. Massimiliano Mazzotta este originar din Dieceza de Lecce (Italia) și este misionar fidei donum. În vârstă de 50 de ani, i-a împărtășit episcopului său dorința de a face o experiență misionară în afara diecezei. Un acord dintre episcopul de Chișinău și episcopul de Lecce i-a permis Pr. Massimiliano să realizeze asta în Republica Moldova. Pr. Massimiliano este o vocație adultă, prima sa formare fiind în domeniul informatic, după care și-a făcut și studiile teologice. În Italia a îndeplinit slujirea de paroh, econom al Seminarului, director al Oficiului Administrativ și responsabil pentru îngrijirea pastorală a copiilor la Conferința Episcopală.

Odată veniți în Dieceza de Chișinău, Preasfințitul Anton Coșa va decide, pentru acești doi preoți noi, funcțiiile pe care vor trebui să le îndeplinească. Întreaga dieceză exprimă Pr. Gabriel și Pr. Massimiliano cele mai bune urări pentru o slujire preoțească cu bucurie și dăruire.