Acesta nu este doar un slogan proclamat într-un moment dificil din punct de vedere medical pentru Republica Moldova din cauza pandemiei. Dieceza Romano-Catolică Chișinău a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea structurilor medicale. Drept urmare, a fost identificată în calitate de structură beneficiară Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul COVID-19 Chișinău, amenajată la Centrul Expozițional „Moldexpo” din Chișinău.

„Biserica Catolică – a spus episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa – simte responsabilitatea de a sprijini munca dificilă a medicilor și a lucrătorilor sanitari în îngrijirea bolnavilor de coronavirus. Însă este și un moment care necesită acțiuni concrete, așa că am lansat o campanie de strângere de fonduri, care vor fi alocate Instituției Medico-Sanitare de la «Moldexpo», unde sunt internați o parte dintre bolnavi”.

Astăzi, prima parte a donațiilor colectate a fost transmisă și suma inițială de o sută cincizeci de mii de lei a fost creditată, după întâlnirea cu directorul instituției, dr. Oleg Crudu, și, cu aceeași ocazie, s-a discutat despre modul de utilizare a donației.

„Structura este în faza organizatorică – a continuat episcopul de Chișinău – și are nevoie de multe materiale și într-un timp scurt, deoarece virusul se răspândește, iar medicii trebuie să activeze având la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru protecția lor și protejarea vieții bolnavilor”.

Dieceza Romano-Catolică a inițiat deja un program de intervenție pentru săraci și vârstnici, iar episcopul a convocat toate organizațiile catolice implicate în sectorul carității și le-a amintit datoria de a efectua intervenții de caritate mai de anvergură.

„Caritatea și atenția față de săraci este un angajament care provine din Evanghelie, prin urmare – a continuat episcopul –, nu putem fi distrași sau indiferenți, ci trebuie să le oferim celor care suferă ceea ce este necesar pentru a depăși acest moment dificil”.

Campania de colectare de fonduri continuă, intenția Diecezei Romano-Catolice fiind de a oferi și alte ajutoare și de a fi aproape, în cel mai eficient mod posibil, de cei care lucrează pentru binele țării.

Mons. Anton Coșa a mai spus: „Îi îndemn pe toți să înțeleagă ce se întâmplă, mai ales în această perioadă pe care Dumnezeu a pus-o în fața noastră, care urmează a fi trăită ca o oportunitate de a face bine și de a afirma caritatea ca răspuns pentru a depăși orice rău din lume”.