Diecezele Bisericii Catolice din întreaga lume se pregătesc să celebreze duminică, 26 noiembrie 2023, „Ziua Mondială a Tinerilor”, pe care Dieceza de Chișinău a celebrat-o deja la nivel local la 6 mai, la Grigorăuca. 
 
Această aniversare cade în Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului și se înscrie în drumul de pregătire pentru Jubileul tinerilor, cu ocazia Anului Jubiliar 2025, al cărui titlu va fi „Pelerini ai speranței”. 
 
De aceea, Papa Francisc a ales deja următoarele teme: cea a celei de-a 38-a ediții a Zilei Mondiale a Tinerilor este: „Bucurați-vă în speranță” (Rom 12,12); cea a următoarei ediții: „Cei care speră în Domnul umblă, dar nu obosesc.” (Is 40,31) 
 
Sfântul Părinte i-a îndemnat pe tineri să hrănească încrederea prin alegeri concrete de viață. Începând cu buna utilizare a rețelelor de socializare: „Pe rețelele de socializare pare mai ușor să împărtășești vești rele decât vești de speranță. Încercați”, le-a scris Papa tinerilor, „să împărtășiți în fiecare zi un cuvânt de speranță. Deveniți semănători de speranță în viața prietenilor voștri și a tuturor celor din jurul vostru”. 
 
Mai mult, Papa le-a adresat acest îndemn: „Nu vă lăsați molipsiți de indiferență și individualism: rămâneți deschiși, ca niște canale prin care speranța lui Isus să curgă și să se răspândească în mediile în care trăiți”.
 
În cele din urmă, le-a spus despre următoarele întâlniri: Seul, Coreea de Sud, în 2027; „Dar înainte de asta”, se arată în mesaj, „v-am dat întâlnire la Roma, în 2025, pentru Jubileul Tinerilor, unde și voi veți fi pelerini ai speranței. Voi, tinerii, de fapt, sunteți speranța bucuroasă a unei Biserici și a unei omeniri mereu în mișcare”. 
 
Comisia pentru Pastorația Tinerilor a Diecezei de Chișinău nu a încetat, după întoarcerea de la Ziua Mondială a Tinerilor din Portugalia, să se întâlnească, să reflecteze, să planifice următorii pași, să țină legătura cu tinerii și să se roage împreună. 
 
Calendarul diecezan pentru anul 2024 include deja următoarea Zi a Tineretului, care va avea loc la 18 mai 2024.

C. L.

Foto: Arhivă