Cu profundă tristețe și credință în milostivirea lui Dumnezeu am  aflat despre întoarcerea în casa Tatălui a doamnei Varvara Buga, contabila Curiei Diecezane încă de la începuturile Bisericii Catolice în Republica Moldova.

Amintirea a tot ceea ce a făcut ea pentru comunitatea eclezială și pentru cei care au avut ocazia să o cunoască și să se bucure de slujirea ei atenuează tristețea și oferă speranță că Dumnezeu Tatăl, primind-o în iubirea sa infinită, o va răsplăti pe bună dreptate.

Ultimele clipe ale existenței sale pământești au fost marcate de o suferință tăcută, oferită pentru Biserica noastră locală, pe care o iubea atât de mult, și aceasta a fost cu siguranță ultima și cea mai importantă  slujire a ei.

Într-un dialog constant cu Episcopul și, mai ales, cu o relație fidelă și discretă, a trăit timpul suferinței ca mulțumire și dar, fără a-și pierde smeritul duh al speranței.

La 4 decembrie – sfânta Varvara –, sărbătorindu-și ziua onomastică, primind vizita Episcopului, a unor preoți și a altor prieteni, a simțit bucuria că-i este aproape o Biserică ce-i dorește binele și, cu siguranță, acesta a fost sprijinul care a condus-o cu seninătate pe drumul spre casa Tatălui.

Ne rugăm împreună pentru odihna ei veșnică în așteptarea învierii celor drepți.

Sfânta Liturghie pentru odihna sufletului doamnei Varvara va fi celebrată duminică, 8 decembrie, începând cu ora 14.00, în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, de Preasfințitul Anton Coșa. Înmormântarea va avea loc la cimitirul catolic de pr strada Valea Trandafirilor, începând cu ora 15.00.