Doi tineri din Republica Moldova sunt prezenți la Roma la „Forumul Internațional al Tineretului”, organizat de Dicasteriul Pontifical pentru Laici, Familie și Viață. Reprezentanții Conferințelor Episcopale, ai diferitelor națiuni și ai principalelor mișcări, asociații și comunități ecleziastice participă la această întâlnire, programată pentru 18-22 iunie.

Dicasteriul Pontifical a cerut ca și Republica Moldova să fie reprezentată, și astfel la întâlnire sunt prezenți Mariana Mariuța din Chișinău și Igor Galatonov din Tiraspol.

Forumul din Roma a fost organizat în continuarea Zilei Mondiale a Tineretului din Panama și a publicării Documentului final al Sinodului episcopilor consacrat tinerilor, și răspunde nevoii Bisericii Universale de a avea un dialog constant cu tinerii.

Dieceza de Chișinău a sărbătorit „Ziua Tineretului Diecezan” în luna mai, cu o participare impresionantă și interesată. În plus, Preasfințitul Anton Coșa a reînnoit Comisia diecezană pentru pastorația Copiilor și Tineretului, cerând un angajament mai mare și mai ales abilitatea de a aduce tinerilor mesajul evanghelic.

Subiectul tinerilor va fi, de asemenea, în centrul discuțiilor Consiliului Pastoral Diecezan, care va avea loc luni, 24 iunie, la Chișinău.

Mihail Țurcanu