S-au împlinit 11 ani de pontificat a Papei Francisc. Într-adevăr, drumul său pe urmele apostolului Petru a început la 13 martie 2013, când numele noului ales Francisc, succesorul Papei Benedict al XVI-lea, a fost anunțat de la balconul Bazilicii „Sfântul Petru” din Vatican.
 
PS Anton Coșa, împreună cu întreaga comunitate de preoți, persoane consacrate și credincioși ai Diecezei de Chișinău i-au transmis cele mai calde urări Papei Francisc, inclusiv prin intermediul site-ului oficial.
 
Papa Francisc, cap al Bisericii universale este, la 87 de ani, printre cei mai longevivi pontifi, și reușește cu vigoarea sa spirituală să fie o voce a durerii și disperării unei omeniri care trăiește ceea ce el însuși numește „al treilea război mondial pe bucăți”.
 
Sunt mii de apeluri pe care le-a lansat începând din 13 martie 2013, acum 11 ani, pentru pace în lume, din Ucraina până în Orientul Mijlociu și pentru populația din Gaza, până în cele mai îndepărtate colțuri și conflicte mai puțin cunoscute.
 
Cu ocazia aniversării despre el s-a scris: „Papa Francisc, sfidând neînțelegerile celor apropiați și celor îndepărtați, continuă să pună în centru sacralitatea vieții, să fie aproape de victimele nevinovate și să denunțe interesele economice murdare care trag sforile războaielor camuflate în ipocrizie”. 
 
„Nu a fost nicio rugăciune Angelus, Regina Caeli sau audiență generală în care Papa să nu se fi referit la război, să nu fi reafirmat apropierea sa față de popoarele afectate sau să fi invocat pacea și curajul negocierii ca exercițiu de înțelepciune care împiedică prevalența intereselor părtinitoare, protejează aspirațiile legitime ale fiecăruia și pune capăt nebuniei războiului”, a reamintit site-ul Vatican News la aniversarea alegerii Papei Francisc.
 
Cele mai sincere urări, Sfinte Părinte, din partea comunității noastre, care vă confirmă fidelitatea sa totală.

C. L.