Prima Împărtășanie este un moment deosebit de important în viața fiecărui creștin, dar și în viața întregii comunități. Acest eveniment reprezintă o posibilitate de a te deschide unui dialog direct cu Dumnezeu, este ca și acea sămânță care a „căzut în pământ bun și a dat rod”. 
 
În Duminica a V-a a Paștelui, 15 mai 2022, în Parohia „Providența Divină” din Chișinău au primit cu bucurie Prima Împărtășanie 10 copii, iar alți doi copii au primit-o cu o zi înainte, în cadrul sfintei Liturghii în limba engleză. 
 
După ce au urmat cateheza, sub îndrumarea Pr. Gabriel Cochiorca și Sr. Gabriela Zaharova, și au făcut Sfânta Spovadă, copiii, însoțiți de părinți și rude, au participat la sfintele Liturghii și au primit pentru prima dată Trupul lui Cristos. Deoarece copiii erau vorbitori de diferite limbi, fiecare a participat la sfânta Liturghie în limba maternă.
 
Ulterior, cu toții au participat la un moment de prietenie și comuniune, pentru a sărbători marele eveniment din viața acestor copii și marea bucurie pentru întreaga comunitate parohială.

M. Ț.