La evenimentul prilejuit de împlinirea a 20 de ani de prezență a „Concordiei” în Republica Moldova, a fost prezent și PS Anton Coșa, aducând salutul Bisericii Catolice din Moldova, care a fost prima ce și-a deschis porțile pentru prezența acestei organizații de caritate venită din Austria.
 
În cadrul diferitelor întâlniri, episcopul a rememorat primii pași făcuți de „Concordia” în Moldova și modul în care a sprijinit personal activitatea și a acreditat prezența acesteia în teritoriu.
 
Aniversarea a fost sărbătorită cu mare solemnitate la Palatul Republicii din Chișinău, cu prezența voluntarilor, a prietenilor și în special a copiilor, dată fiind implicarea organizației în domeniul specific al îngrijirii copiilor din Moldova.
 
Mulți prieteni și susținători ai „Concordiei” au venit din Austria, Elveția și Germania, inclusiv Pr. Hans Langendörfer și Pr. Markus Inama SJ. 
 
Episcopul s-a întâlnit la reședința episcopală cu grupul de oaspeți din străinătate, mai întâi prezidând sfânta Liturghie în Capela „Maica Bunului Sfat” și apoi mergând să binecuvânteze o nouă structură a organizației. 

C. L.