În perioada 8-11 aprilie, Organizaţia Internaţională ”Iniţiativa Creştinilor pentru Europa”, care reuneşte organizaţiile europene de voluntariat, a organizat un seminar internaţional în oraşul Dresda, în cadrul căruia au participat coordonatorii programelor sociale pentru voluntari.

Astfel, datorită acestei organizaţii, voluntara din Germania, Katrin Holst, înainte de a alege să vină în Republica Moldova, a putut cunoaşte în detaliu activitatea Centrului Social ”Casa Providenţei”, precum şi necesităţile beneficiarilor, iar în consecinţă să vină la noi perfect pregătită pentru a acorda ajutor celor nevoiaşi şi pentru a deveni colaboratorul nostru.

Asociaţia voluntarilor a fost fondată de un preot catolic şi se bazează în activităţile sale pe principiile Învăţăturii Sociale a Bisericii.

 

Fiind delegat de către episcop, directorul Fundaţiei de Binefacere ”Casa Providenţei”, diaconul Edgar Vulpe, a participat la acest seminar, care a fost un bun prilej pentru a discuta cu reprezentanţii Departamentului european al organizaţiei, posibilităţile de colaborare, precum şi participarea voluntarilor din Europa în activitatea socială din Dieceza noastră.

Diacon Edgar Vulpe, Directorul Centrului Social "Casa Providenţei"