La 16 octombrie 2022, Papa Francisc a anunțat, la finalul rugăciunii Angelus de duminică, că cea de-a 16-a Adunare ordinară a Sinodului Episcopilor se va desfășura în două sesiuni: prima în 2023 și cea de-a doua în 2024.
 
Zilele în care se va desfășura adunarea din 2023 sunt 4-29 octombrie. Pe de altă parte, prelungirea neplanificată a drumului sinodal până în 2024 se dorește a fi o oportunitate, așa cum a spus Papa Francisc, „pentru a favoriza înțelegerea sinodalității ca dimensiune constitutivă a Bisericii și pentru a-i ajuta pe toți să o trăiască într-un parcurs de frați și surori care dau mărturie despre bucuria Evangheliei”.
 
O altă întâlnire importantă a drumului sinodal este publicarea în zilele următoare a Documentului pentru etapa continentală, care va fi prezentat la Sala de Presă a Sfântului Scaun la 27 octombrie la ora 12.15.
 
Documentul pentru etapa continentală va fi un motiv de reflecție și studiu la Praga, între 5 și 12 februarie 2023, unde se vor reuni toate conferințele episcopale europene, cu participarea inclusiv și a Diecezei de Chișinău.

C. L.