Dieceza de Chișinău face primii pași pe drumul sinodal 
 
După deschiderea drumului sinodal, odată cu sfânta Liturghie prezidată de episcop în Catedrală, au fost inițiați primii pași de consultare a poporului lui Dumnezeu.
 
Credincioșii au ascultat mesajul episcopului, care a fost citit de preoți duminică la toate sfintele Liturghii celebrate în parohii. Mai mult, a fost citită Scrisoarea pastorală a PS Anton Coșa adresată credincioșilor, care poate fi găsită pe site-ul diecezei, și, de asemenea, în care este trasat în mod concret ceea ce va trebui făcut, în ce mod, când și cu colaborarea cui.
 
În zilele apropiate, vor avea loc întâlniri decanale, cu prezența vicarului general, care, pe drumul sinodal diecezan, îndeplinește funcția de referent. Persoanelor consacrate, pe lângă Scrisoarea pastorală, le-a fost trimisă o scrisoare, astfel încât să fie inițiat un timp de dialog și ascultare și în comunitățile călugărești.
 
Papa Francisc a cerut în mod clar ca nimeni să nu fie exclus din consultări, astfel încât chiar și organizațiile sociale au fost îndemnate să organizeze momente de reflecție sinodală, luând în considerare și posibilitatea consultării săracilor și a beneficiarilor operelor de caritate.
 
Oficiile diecezane sunt și ele implicate în consultarea și aprofundarea temelor sinodale, iar în zilele apropiate, tot personalul Curiei se va întruni într-o întâlnire sinodală pentru a reflecta asupra temei comuniunii, participării și misiunii.
 
Treptat, toată lumea va fi implicată în consultare și ascultarea Duhului Sfânt, o manifestare a simțului credinței poporului lui Dumnezeu.

C. L.