Este o carte despre pastorația tinerilor, scrisă de sora Nathalie Becquart și publicată de Editura Vaticanului, cu o prefața scrisă de fratele Alois, priorul de la Taizé
 
Cine este sora Nathalie Becquart? Este o călugăriță franceză, care a participat activ la pregătirea și desfășurarea Sinodului pentru tineri din octombrie 2018, având în vedere experiența sa bogată în lumea tineretului.
 
Cartea este un ghid pentru a inspira „o pastorație care se adaptează generațiilor actuale… O pastorație tânără pentru tineri”. Având în vedere experiența sa în pastorația tinerilor, autoarea prezintă un vademecum în cadrul pastorației tineretului.
 
Pe parcursul celor cinci capitole care conturează atitudinile fundamentale pentru a trăi misiunea cu tinerii în contextul actual al societății noastre secularizate, sora Becquart oferă exemple concrete și căi practice înrădăcinate în viziunea descrisă de Sinodul pentru tineri și liniile directoare ale Exortației Christus vivit a Papei Francisc.
 
Printre indicațiile pastorale ale autoarei pentru favorizarea creșterii interioare a tinerilor în credință: „Importanța ascultării; o Biserică relațională și nu doar una instituțională; implementarea unei pastorații îndrăznețe și creative, adaptată situațiilor de viață ale tinerilor; necesitatea de referințe și ghiduri care să învețe să se discearnă și să se dezvolte decizii pozitive; importanța abordării unor subiecte dragi lor”.
 
Pastorația Tineretului reprezintă unul dintre obiectivele principale și în acțiunea pastorală a Diecezei de Chișinău, și, într-adevăr, Comisia pentru Pastorația Tineretului, voită de Episcop și prezidată de Pr. Vasili Cohanovschi, este implicată în identificarea tuturor modalităților utile de a-i urma pe tineri și de a-i ghida pe un drum de credință care să-i ajute și să-i orienteze în viață.
 
C. L.