Pe 26 ianuarie, va fi pentru prima dată celebrată „Duminica Cuvântului lui Dumnezeu”, și astfel va fi celebrată anual, în cea de-a treia duminică a timpului de peste an.

Papa Francisc a dorit ca în această duminică, în mod solemn să fie redescoperit sensul pascal și mântuitor al Cuvântului lui Dumnezeu. În documentul scris pentru a anunța această sărbătoare liturgică, Sfântul Părinte a îndemnat ca această duminică să fie trăită „ca o zi solemnă”. Va fi important ca textul sacru să fie întronizat în celebrarea euharistică, astfel încât să fie evidentă adunării valoarea normativă pe care o deține Cuvântul lui Dumnezeu. Episcopii vor putea conferi în această duminică ministeriul lectoratului, pentru a aminti importanța proclamării Cuvântului lui Dumnezeu în liturgie. De fapt, este esențial să nu fie împiedicate eforturile pentru a-i pregăti pe unii credincioși să fie adevărați vestitori ai Cuvântului, cu o pregătire adecvată.

Parohii au fost invitați să celebreze această duminică în mod corect, cu afișarea textelor sacre, și „identificarea formelor pentru predarea Bibliei sau a unei cărți a acesteia întregii adunări, pentru a scoate la iveală faptul că este important să continuăm să citim, să aprofundăm și să ne rugăm cu Sfânta Scriptură în viața de zi cu zi, cu referire specială la lectio divina".

Un moment profund de reflecție poate fi citirea și împărtășirea „Cuvântului vieții”, această duminică fiind o ocazie bună de a-i încuraja pe credincioși să aprofundeze și să trăiască Cuvântul, potrivit scrisorii sfântului Iacob, care spune: „Căutați să împliniți cuvântul, nu numai să-l ascultați” (Iac 1:22). Prin urmare, grupurilor de credincioși care trăiesc deja această experiență li se recomandă să organizeze momente de împărtășire a Cuvântului trăit, expunându-și propriile experiențe despre modul în care a fost trăit Cuvântul, astfel încât toată lumea să poată începe a-l pune în practică, așa cum sugerează sfântul Iacob .

Cu ocazia Duminicii Cuvântului lui Dumnezeu, Episcopul va prezida sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău și va conferi „ministeriul lectoratului” celor doi laici care se pregătesc pentru hirotonirea diaconală, Andrei Bolocan și Nicolai Ianușevschi, care urmează studiile la Seminarul din Sankt Petersburg.