O zi de duminică deosebită, în care mulți credincioși au fost treziți de sunetul vesel al clopotelor și mulți s-au adunat în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, la fel ca și în toate parohiile din dieceză, să-l contemple Cel Înviat și să proclame împreună că Isus „Adevărat a înviat!”.
În mesajul său de Paști, Preasfințitul Anton Coșa i-a invitat pe credincioși să înceapă, cu bucuria acestei zile, trăirea unei credințe reînnoite de întâlnirea cu Cel Înviat, de a fi împreună o comunitate de oameni înviați și de a merge spre Cenacol, deoarece după Paște vor urma Rusaliile.
A fost o liturghie puternic trăită, pentru că Paștele reprezintă pentru credincioșii catolici un moment de mare sărbătoare, liturgică și de familie.
De fapt, episcopul a reamintit importanța Paştelui ca un moment care îi unește pe toți, de la comunitatea de credință până la bucuria familiei, care îl sărbătorește pe Cel Înviat și salută lumina care va trebui să iasă.
După Liturghie, episcopul i-a salutat pe credincioși și s-a oprit alături de ei să asculte, să-i felicite, să-i îmbrățișeze pentru a face simţită apropierea Bisericii în această zi extraordinară de sărbătoare și de bucurie.