La inițiativa ÎPS Sava, episcop ortodox de Tiraspol și Dubăsari, la 21 februarie 2017, într-o atmosferă fraternă de cooperare, a avut loc ședința consultativă a reprezentanților confesiunilor creștine tradiționale pentru regiunea transnistreană, consacrată aspectelor morale ale cadrului legal, în particular a dreptului și apărării vieții de la momentul conceperii ei naturale. În cadrul întrevederii, creștinii ortodocși, romano-catolici, evanghelici-baptiști, precum și staroverii din Bender și-au precizat pozițiile vis-a-vis de subiectul propus și au constatat adevărul creștin comun în dreptul și obligația de a apără viața, mai ales cea nenăscută.

Anumite date statistice arată că la 100 de nașteri sunt 180 avorturi! Dincolo de problemele demografice cauzate de acest fapt, societatea și conducătorii de toate nivelurile trebuie atenționați cu privire la adevărul despre uciderea copiilor nenăscuți.

Participanții la discuție au inițiat un dialog fratern care are drept scop elaborarea unor propuneri concrete în vederea minimalizării practicilor abortive, atât prin ajustarea cadrului legal, cât și prin acțiuni civice și inițiative pro life.

Pentru a prezenta poziția doctrinei sociale a Bisericii Catolice în cadrul întrevederii menționate, Preasfințitul Anton Coșa l-a delegat pe Pr. Piotr Kuszman, parohul comunității din Tiraspol, și pe Pr. Ruslan Pogrebnîi, parohul comunităților din Rașcov și Camenca.

Pr. diacon Edgar Vulpe