În ciuda dificultăților cauzate de pandemie, Preasfințitul Anton Coșa a organizat în cursul săptămânii trecute o serie de întâlniri cu întregul cler al Diecezei. Cinci discuții de grup diferite au fost purtate pe platforma „Zoom”, coordonate de vicarul general și în prezența episcopului.
 
Practic, au fost abordate două subiecte, care au permis tuturor preoților să se exprime liber și să împărtășească idei și reflecții.
 
Primul subiect a fost starea de spirit din acest moment, fără liturghii și contacte cu credincioșii. Preoții și-au prezentat propriile experiențe, deosebite pentru fiecare, dar cu siguranță manifestând multă pasiune, creativitate și entuziasm.
 
Al doilea subiect a fost o privire spre viitor, chiar dacă nu este cunoscut cât va dura perioada de restricții, pentru a înțelege cum va fi posibil de reluat calea comunității, programele pastorale, de organizat evenimentele care nu au fost posibile, de ținut cont de angajamentele pentru anotimpul de vară care se apropie.
 
Dificultățile și suferințele credincioșilor au apărut din faptul că nu au putut participa la viața comunității. Dar, în același timp, preoții, cu un mare spirit de responsabilitate, au fost capabili să răspundă la necesitățile pastorale și liturgice ale credincioșilor.
 
Viața comunității nu s-a oprit și preoții nu au eșuat în misiunea lor pastorală, datorită în mare parte tehnologiilor moderne, care au transformat casele și familiile în mici biserici domestice.
 
Episcopul le-a mulțumit preoților pentru angajament și i-a îndemnat să-și păstreze răbdarea pentru perioada de restricții care încă mai rămâne de parcurs. În același timp, Preasfințitul Anton Coșa și-a asigurat prezența și disponibilitatea, așteptând în lunile următoare reluarea cu calm a vieții comunității.