Odată cu celebrarea prezidată de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, a avut loc și binecuvântarea capelei comunității Surorilor Maicii Tereza, dedicată Inimii Neprihănite a Mariei.
 
La eveniment au participat mai mulți preoți, cele patru surori care alcătuiesc comunitatea locală a congregației, maica superioară responsabilă pentru Moldova, venită din Polonia, și câțiva binefăcători și prieteni.
 
Surorile au venit la Chișinău în luna ianuarie și, așteptând renovarea casei destinate lor, au fost cazate de Fundația „Regina Pacis”. Fără a pierde timpul, surorile și-au început deja slujirea alături de săraci, mergând în locurile unde sunt oameni ai străzii și locurile îndepărtate de centrul orașului.
 
Prezența lor nu a trecut neobservată de cei care le-au văzut pe străzi și în transportul public, și care au întrebat cu interes cine sunt și mai presus de toate semnificația vestimentației lor, ușor de atribuit figurii Maicii Tereza din Calcutta, în general cunoscută tuturor.
 
Odată cu liturghia de astăzi, episcopul nu doar a binecuvântat capela și casa, ci și a introdus oficial surorile în viața diecezei, pentru a fi pe străzile capitalei martori vizibili ai iubirii lui Cristos care se apleacă asupra sărăciei omului.
 
„Această comunitate religioasă - a spus episcopul – se alătură celorlalte familii ale vieții consacrate prezente în Moldova. Fiecare congregație religioasă își întruchipează carisma, la fel sunt și Surorile Carității ale Maicii Tereza din Calcutta, care se vor dedica săracilor și oamenilor străzii, pentru a-i îngriji, a le sluji și a se ruga pentru ei”.
 
„Un angajament al persoanelor consacrate - spunea întotdeauna Episcopul - este cel al rugăciunii și adorației, așa cum vor face aceste călugărițe în capela lor mică și simplă, pe care astăzi am binecuvântat-o și am dedicat-o Inimii Neprihănite a Mariei. Cred că timpul lor dedicat adorației și rugăciunii va aduce har diecezei noastre și beneficii pentru săraci. De asemenea, semnificativ este faptul că acest rit a avut loc în ziua în care Biserica celebrează Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, izvor de iubire și adevărată caritate pentru toți cei care au încredere în el”.

C. L.

Link galerie foto