Cu ocazia sărbătorii sfântului Anton de Padova, la invitația Pr. Andrei Dăscălașu, PS Anton Coșa a prezidat sfânta Liturghie în Parohia Crețoaia, al cărei patron ceresc este sfântul.

Comunitatea din Crețoaia l-a întâmpinat cu bucurie pe episcop care, în cuvântul de salut, i-a mulțumit pentru dăruirea față de viața parohiei și apropierea constantă față de paroh.

Predica a fost rostită de Pr. Sergio Bergamin, care a reamintit virtuțile sfântului Anton de Padova și, mai presus de toate, apropierea sa față de săraci, o trăsătură care i-a marcat vocația și sfințenia.

Liturghia, ca întotdeauna, a fost însoțită de corul bisericesc îndrumat de surorile din parohie, cărora episcopul le-a adresat un gând de recunoștință pentru slujirea adusă comunității din Cretoaia.

Vizitele episcopului în comunitățile diecezei sunt întotdeauna o oportunitate de întâlnire, dialog, cunoaștere și, mai presus de toate, comuniune. PS Anton Coșa a spus: „Înțeleg cât de important este să fii prezent în aceste realități ale diecezei, care trăiesc mereu cu bucurie vizita episcopului, prilej de sărbătoare și împărtășire pentru toți”.

„Îmbunătățirea situației pandemice – a continuat episcopul – mi-a permis să vizitez diferite comunități și să reiau dialogul și prezența”.

C. L.

Link galerie foto