PS Anton Coșa a prezidat, în Catedrala „Providența Divină”, sfânta Liturghie cu ocazia Solemnității Înălțării Domnului, alături de vicarul general, Mons. Cesare Lodeserto, și Pr. Gabriel Cochiorca, vicar parohial.
 
În pofida faptului că a fost o zi lucrătoare, credincioșii au participat în număr impresionant la liturghie.
 
Episcopul a salutat credincioșii la începutul liturghiei, explicând importanța acestei sărbători și semnificația glorificării lui Isus.
 
În cadrul predicii, PS Anton Coșa a amintit de apostolatul sfântului Ioan Maria Vianney, relatând despre sosirea acestuia la Ars și întâlnirea pe care a avut-o cu un mic păstor, de la care a aflat drumul pe care trebuie să meargă spre destinație. Din acel moment, sfântul Ioan Maria Vianney și-a luat angajamentul de a-și dedica viața preoțească pentru a arăta tuturor oamenilor calea spre cer. Într-adevăr, Înălțarea Domnului Isus trasează calea pe care fiecare om trebuie să o parcurgă pentru a se întoarce la casa Tatălui
 
Episcopul a continuat, afirmând că, dintr-un anumit punct de vedere, Înălțarea poate reprezenta un eveniment trist, deoarece Isus părăsește pământul și se înalță la cer, dar, din alt punct de vedere, plecarea sa trasează drumul fiecărui om de credință în calea sa spre Dumnezeu, iar acesta este motiv de bucurie.
 
Drumul care urmează a fi parcurs este lung și dificil - a amintit episcopul - de aceea rugăciunea și contemplația lui Dumnezeu sunt foarte importante.

C. L.