Duminică, 17 septembrie 2023, episcopul Anton Coșa a vizitat casa celor patru Surori ale Carității, a văzut ultimele lucrări care au fost efectuate pentru a face mai funcțională clădirea și, de asemenea, a binecuvântat noul altar mobil pentru capela surorilor, care a fost donat cu generozitate de un binefăcător italian. 
 
În viața de zi cu zi, o capelă este pentru surori, ca și pentru toate celelalte comunități călugărești din Moldova, punctul central al vieții lor, de la rugăciunea de dimineață până la cea de seară, precum și adorația și alte momente de rugăciune și tăcere. 
 
Euharistia este rareori celebrată în capelele comunităților călugărești, în parte pentru că surorile preferă să fie prezente la celebrările parohiale, alături de credincioși și dând o mărturie de rugăciune și laudă Domnului. 
 
Episcopul a binecuvântat deja casa surorilor, dar și capela, la 11 iunie 2021, în primele zile după venirea lor în Moldova. În această duminică, însă, PS Anton Coșa a binecuvântat doar noul altar mobil. 
„Întotdeauna vizitez cu bucurie comunitățile călugărești, mă întâlnesc și le ascult pe călugărițe cu fiecare ocazie posibilă”, a spus episcopul Anton Coșa, „ ieri am fost în Parohia Bender și m-am întâlnit cu călugărițele de acolo. Săptămâna trecută, iar cu ocazia hramului din Grigorăuca, am întâlnit majoritatea surorilor. Este important să facem simțită prezența păstorului și să răspundem la orice nevoie pe care acestea o au”. 
 
„Călugărițele, a spus pastorul Diecezei de Chișinău, sunt un dar pentru această Biserică și îi mulțumesc Domnului pentru prezența lor, sperând că ele pot aduna și câteva vocații la viața consacrată”.

C. L.