Sâmbătă, 11 decembrie 2021, PS Anton Coșa, însoțit de Pr. Mihai Balan, paroh al Parohiei „Providența Divină”, a vizitat comunitatea din Chișinău a mișcării Căii Neocatecumenale și a prezidat sfânta Liturghie în capela „Sfinții Donat și Eufemia”. Episcopul a dorit cu această ocazie să-și arate continua susținere pentru comunitatea „missio ad gentes” din Republica Moldova și să binecuvânteze activitatea misionară în anul care vine.
 
PS Anton a fost întâmpinat cu bucurie de comunitate, în frunte cu Pr. Artur Chruslak, asistent spiritual al Căii Necatecumenale din Republica Moldova. 
 
În predica sa, episcopul a mulțumit comunității Căii Neocatecumenale pentru misiunea de evanghelizare pe care o îndeplinește și a reafirmat importanța acesteia pentru întreaga Dieceză de Chișinău. PS Anton Coșa a reiterat că prezența familiilor Căii Neocatecumenale este un dar pentru întreaga comunitate diecezană, prin mărturia de credință și exemplul de viață creștină pe care le oferă. 
 
Pentru comunitatea Căii Neocatecumenale, vizita episcopului a fost prilej de mare bucurie, o binecuvântare și un semn al apropierii și susținerii constante a misiunii acesteia de către PS Anton și întreaga Dieceză de Chișinău.

M. Ț.