După vizita în Parohia din Stăuceni, PS Anton Coșa a vizitat, duminică, 28 februarie, Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău, păstorită, începând cu luna iunie, de Pr. Vasili Cohanovschi.
 
Odată cu începutul Postului Mare, episcopul a dorit să viziteze toate parohiile, începând cu Decanatul de Centru, pentru a-și arăta apropierea în acest moment dificil cauzat de pandemie.
 
Episcopul a fost întâmpinat de paroh și de câțiva laici, iar sfânta Liturghie a fost precedată de celebrarea Căii Crucii. În timpul liturghiei, episcopul s-a adresat cu afecțiune credincioșilor, nu numai oferindu-le cuvântul lui Dumnezeu, ci și îndemnându-i să-și hrănească inimile cu speranță, în pofida dificultăților cauzate de pandemie.
 
„Am și simțit nevoia – a spus PS Anton Coșa –  să vin între voi pentru ca să vă încurajez și să vă îndemn prin viu grai, așa cum am făcut-o deja prin mesajul trimis la începutul acestui Post Mare, să căutăm să revenim la normalitate, să revenim în biserici, să revenim la Dumnezeu, pentru că avem mare nevoie de ajutorul lui”.
 
Episcopul a adresat, de asemenea, cuvinte de apreciere noului paroh, îndemnându-l să continue cu tenacitate și bunăvoință calea sa în slujirea comunității, apropiindu-și-i pe credincioșii îndepărtați și implicând tinerii, cu speranța că în timpul cel mai apropiat să fie reluat activitatea cantinei sociale din incinta Fundației „Casa Providenței”.
 
La sfârșitul sfintei Liturghii, episcopul a dialogat cu credincioșii, i-a ascultat și i-a îndemnat să fie mereu gata de a-l susține pe paroh în slujirea sa pastorală.
 
Biserica „Sfântul Alois Scrosoppi” se află în incinta Casei Providenței, bucurându-se de prezența a patru surori. Mai mult, pe lângă parohie activează o grădiniță de copii, administrată de surori, precum și Fundația „Ioan Paul II”.
 
Pr. Vasili Cohanovschi a mulțumit episcopului pentru atenția acordată parohiei și apropierea față de credincioși. O agapă a încheiat vizita episcopului de Chișinău.
 
C. L.

Link galerie foto