La liturghia, prezidată de episcopul Diecezei de Iași, Mons. Iosif Păuleț, au participat și alți episcopi din României, printre care Arhiepiscopul de București și Episcopul Emerit de Iași, care în anii precedenți au lucrat pentru realizarea acestei lucrări.

Nunțiul Apostolic în România și în Republica Moldova a adus salutul Papei pentru această ocazie excepțională a Diecezei.

Catedrala renovată a fost prezentată în toată splendoarea ei, de la fresce la lumini, până la mobilierul nou, inclusiv altarul și amvonul. Vicarul general a fost surprins pozitiv de faptul că o frescă a arătat imaginea unui sfânt din Lecce, țara sa de origine, de fapt este vorba despre sfântul Iosif de Copertino.

La ceremonie au participat, de asemenea, numeroși preoți și mai mulți credincioși, dintre care mulți și-au găsit un loc în afara lăcașului de cult, care putea găzdui doar o parte din cei prezenți.

Episcopul de Chișinău, E.S. Mons. Anton Coșa, s-a exprimat cu bucurie, cu privire la participarea sa la acest eveniment de excepție, amintind în primul rând de frumusețea unui loc, care și-a redescoperit splendoarea, devenind pentru Dieceza ieșeană un punct de referință eclezial, religios, dar și turistic.

Prezența la Iași a episcopului Anton Coșa a fost, de asemenea, un prilej de fraternitate și împărtășire cu ceilalți episcopi din România, cu care prelatul moldovean are întotdeauna o relație de legătură profundă și intensă.

Episcopul de Chișinău a mulțumit diecezei de Iași pentru primirea politicoasă și punctuală, precum și pentru darul medaliei și pentru diploma comemorativă a evenimentului fastuos.


Din Iași, Episcopul împreună cu vicarul general au pornit în călătoria spre Roma, pentru a participa la o întâlnire despre cateheză, care va avea loc în aceste zile la Vatican.

C.L.