Vineri, 3 februarie 2023, PS Anton Coșa a primit vizita, la reședința episcopală, a doamnei Jamieson Davies, country manager al organizației americane Catholic Relief Services. La întâlnire au participat și Pr. dr. Petru Ciobanu, președinte „Caritas Moldova”, și Edward Lucaci, director al fundației.
 
Misiunea doamnei Davies este de a consolida relația CRS cu „Caritas Moldova”. Ea a vorbit despre proiectele realizate în Moldova în colaborare cu „Caritas Moldova”, inclusiv în contextul crizei refugiaților din Ucraina.

La rândul său, episcopul Anton Coșa i-a prezentat rezultatele angajamentului Bisericii Catolice din Moldova în domeniul social-caritativ, menționând și contribuția celorlalte organizații caritabile ale diecezei. PS Anton a vorbit și despre relațiile dintre Caritas Moldova și alte organizații internaționale. Episcopul nu a omis să menționeze și despre colaborarea, la nivel de opere caritabile, care există între organizațiile diecezane catolice și Biserica Ortodoxă, mai ales cu Fundația „Diaconia”.

La sfârșit, doamna Jamieson Davies i-a multumit episcopului Anton Coșa pentru întrevedere și pentru operele caritabile realiate de Biserica Catolică din Moldova. La rândul său, PS Anton i-a mulțumit doamnei Davies pentru colaborare si sprijinul oferit în misiunea de ajutorare a nevoiașilor. Catholic Relief Services este un partener strategic pentru Caritas Moldova. În momentul de față, în colaborare cu CRS, Caritas Moldova implementează proiectele suport financiar pentru refugiați, în 5 centre cash, programul de suport financiar pentru familiile care găzduiesc refugiați, un program de educație si suport psiho-emoțional pentru copiii refugiați și copiii locali din familii vulnerabile. Doamna Davies a dat asigurări că CRS este disponibil sa susțină în continuare proiectele Caritas Moldova, nu doar pe perioada crizei refugiaților, dar si după încheierea conflictului militar.

M. Ț.