Vineri, 12 aprilie 2024, PS Anton Coșa s-a întâlnit, la reședința episcopală, cu domnul Sean Callahan, președintele organizației umanitare americane Catholic Relief Services. La întâlnire au participat și Davide Bernocchi, reprezentant al organizației în Ucraina și Moldova, Pr. dr. Petru Ciobanu, președintele „Caritas Moldova” și Edward Lucaci, director al fundației.
 
În cadrul discuției cordiale și prietenești, episcopul Anton Coșa i-a mulțumit înaltului oaspete pentru colaborarea rodnică dintre CRS și Dieceza de Chișinău prin intermediul Caritas Moldova, pentru proiectele realizate, în special în domeniul ajutorării refugiaților. La rândul său, oaspetele și-a exprimat aprecierea pentru angajamentul Bisericii Catolice din Moldova pentru sprijinirea refugiaților și în diversele opere de caritate, S-a discutat despre situația din Ucraina și sprijinul acordat de organizația americană pentru îngrijirea refugiaților ucraineni, precum și a familiilor locale care găzduiesc refugiați.
 
De asemenea, a fost luată în discuție perspectiva continuării colaborării în eventualitatea încheierii războiului. Președintele CRS a confirmat că aceasta va continua, dat fiind eforturile de reconstrucție ce vor urma sfârșitului ostilităților militare.
 
Întâlnirea oficială a fost urmată de un moment de convivialitate.

M. Ț.