Vineri, 22 martie 2024, episcopul a primit vizita domnului Giuseppe Contaldo, noul președinte al mișcării Rinnovamento nello Spirito/Reînnoirea în Duh, succesorul lui Salvatore Martinez, care și-a încheiat mandatul după mai bine de 20 de ani de activitate.
 
Giuseppe Contaldo, însoțit de Pr. Michele Leone, asistentul spiritual al mișcării, a avut o lungă discuție cu episcopul Anton Coșa, vorbind despre prezența mișcării în Moldova, despre viitorul acesteia, despre colaborarea parohiilor și despre activitatea structurii „Fondazione Alleanza”, care lucrează în continuare pentru a primi refugiații ucraineni.
 
Dialogul deschis și sincer a făcut posibilă și împărtășirea raportului informativ, pregătit de Episcopia de Chișinău, privind prezența mișcării în Moldova din 2001 până în 2024.
 
După întâlnire, președintele Contaldo și Pr. Michele Leone s-au întâlnit cu unii dintre parohi, printre care Pr. Jacek Puć, paroh de Bălți, Pr. Daniel Medveș, paroh de Stăuceni și Orhei, și Pr. Igor Plevschi din partea comunității greco-catolice. Oaspetele i-a ascultat pe preoți și a împărtășit cu ei planurile de viitor privind colaborarea și prezența mișcării în fiecare comunitate în parte. 
 
În după-amiaza zilei, oaspeții s-au deplasat în Parohia Râbnița, unde au fost întâmpinați de Pr. Tadeusz Magierowski. A fost celebrată sfânta Liturghie cu predica rostită de părintele Michele.
 
Reprezentanții mișcării s-au mai întâlnit cu refugiații ucraineni și au discutat cu directorul Fundației „Regina Pacis”, Ilie Zabica.
 
„Vizita președintelui Giuseppe Contaldo – a comentat episcopul de Chișinău după întâlnire – a fost foarte importantă și îi sunt recunoscător pentru darul prezenței sale. Am încurajat mișcarea să fie mai prezentă și mai apropiată de preoții disponibili, precum și să îi sprijine în unele opere de caritate, așa cum au făcut-o și până acum”. 

C. L.