Astăzi, 30 septembrie 2021, PS Anton Coșa a sfințit piatra de temelie a viitorului Centru Multifuncțional al Fundației „Optima fide” din satul Goianul Nou, comuna Stăuceni, mun. Chișinău. Ceremonia a început la orele 10.00. La eveniment au participat PS Anton Coșa, Pr. dr. Petru Ciobanu, Pr. Igor Plevschi, paroh al Parohiei de rit oriental „Acoperământul Maicii Domnului” și președinte al Fundației „Optima fide”, Ion Reveneală, director al fundației, alți colaboratori și beneficiari ai acesteia.
 
Episcopul a binecuvântat piatra de temelie, a fost citit decretul de punere a pietrei, care a fost pus într-o capsulă metalică și cimentat în fundament. În mesajul său, PS Anton, pornind de la Scrisoarea întâi a sfântului apostol Paul către Corinteni, a amintit că piatra de temelie a oricărei acțiuni caritabile și a vieții oricărui creștin este Cristos.
 
La final, Pr. Igor Plevschi și colaboratorii Fundației „Optima fide”, i-au mulțumit episcopului pentru binecuvântare și pentru susținerea constantă pe care o acordă organizației și proiectelor realizate de aceasta.  

M. Ț.