Atenția presei moldovenești asupra Bisericii Catolice este în creștere, în special cu ocazia marilor evenimente din anul liturgic, precum Crăciunul și Paștele.

Mai presus de toate, este interesant dialogul episcopului cu presa locală. Zilele acestea, postul „TVR Moldova”, agenția „IPN” și postul „Radio Europa Libera Moldova” au dorit să-l asculte pe Episcop (linkurile diferitelor interviuri le găsiți mai jos), pentru a le relata despre evenimentul de Paște, pentru a înțelege cum trăiește Biserica Catolică Paștele în această perioadă de pandemie și, de asemenea, cum se manifestă atenția față de săraci.

Importanța derivă nu doar din mijloacele de comunicarea socială, dar și din colaborarea care trebuie să existe și să crească în timp, deoarece este o ocazie pentru Biserica Catolică de a se face cunoscută, de a dialoga cu populația Republicii Moldova, de a împărtăși idei și proiecte.

De asemenea, trebuie spus că este tot mai pronunțată în acest timp atenția presei față de Papa Francisc și angajamentul său pastoral: imaginile Pieței Sf. Petru din Roma fără credincioși au afectat foarte mult publicul moldovean.

Episcopul Anton Coșa vede în dialogul cu presa o formă de anunțare și evanghelizare și, în același timp, solicită un angajament mai mare din punctul de vedere al comunicării și în cadrul parohiilor și organizațiilor Bisericii Catolice.

Un principiu rămâne valabil: ceea despre ce nu se vorbește, nu există! Prin urmare este bine ca, folosind diferite moduri și forme, să vorbim despre Biserica Catolică și despre angajamentul ei față de populația Republicii Moldova.

http://tvrmoldova.md/actualitate/credinciosii-catolici-sarbatoresc-in-aceasta-duminica-invierea-domnului-mesajul-episcopului-de-chisinau-anton-cosa/

https://www.ipn.md/ro/enoriasii-romano-catolici-vor-urmari-de-acasa-slujba-din-7967_1072792.html

https://moldova.europalibera.org/a/ps-anton-co%c8%99a-(dioceza-romano-catolic%c4%83)-%c3%aen-fiecare-zi-noi-celebr%c4%83m-sfintele-liturghii-f%c4%83r%c4%83-popor-/30545598.html